Kurser & Workshop

Förtrollande Island 11-17/september 2018

Island med sin förtrollande natur, sägner och historia är ett måste för en landskapsfotograf att besöka. Det första du kanske tänker på när man säger Island är gejsrar och varma källor. Här finns dock så mycket mer för dig som naturfotograf eller naturintresserad. Mäktiga vattenfall, blåfärgade forsar, glaciärer och fantastiska kuststräckor med klippor och natur som skulle kunnat vara hämtat från vilken ”Sagan om Ringen” film som helst.

Besök länken för information och program

https://www.wildnaturefotoresor.se/portfolio-items/fortrollade-island-vattenfall-glaciarer-kuststrackor-och-gomda-platser/

Stora Karlsö Fotokurs 6-9 sept 2018

Upptäck Stora Karlsös storslagna natur genom fotografens öga! Bo exklusivt i fyren med helpension tillsammans med fotograf Roine Magnusson som ledare för fyra dygns fotoworkshop. Kursen innehåller  individuell fotografisk vägledning med möjlighet att utveckla sin egna inre kreativitet. I september har ön stängt för dagsbesökare, fågelskyddet har upphört, och du har chansen att utforska alla delar av ön.

Roine Magnusson känner ön utifrån ett fotografiskt perspektiv och kan visa platser som få andra känner till. Tillsammans med författarna Åsa och Mats Ottosson gav han 2015 ut boken Stora Karlsö – bilder från ett paradis (Votum förlag).

Fotokursen delar ön med deltagarna i den qigongkurs som Åsa och Mats Ottosson leder samtidigt. Kurserna samsas i restaurang och bastu, tillsammans delas kostnaden för båttransporten mellan ön och Klintehamn.

För mera information och anmälan:  Studieförbundet Vuxenskolan