Himlen är fortfarande blå

är ett djupt personligt projekt som efter en lång tids arbete nu äntligen mynnar ut i en bok. Boken består av analoga fotografier av Roine Magnusson i samspel med poetiska texter av Maria Elander, och skildrar en strävsam utforskning av en värmländsk landsbygd där Roine har sina rötter. Men boken söker också fånga minnen och känslor med naturens skiftningar som fond. 

Bildserien Himlen är fortfarande blå bygger på en plats, en plats som betyder mycket. Från tiden när man var en liten pojke fram tills nu har jag vistats i byn Gräs i Värmland, byn ligger långsmal efter Grässjöns östra kant i Sunnemo socken och här finns stora delar av min släkt.

Ett strävsamt utforskade av en plats men också av gamla fotografiska tekniker med fina namn som Lith, Paladium och Silvergelatin. Här finns det inte utrymme för den digitala tekniken, här är det analoga kameror med film som gäller.

Även kamerorna har fina namn och några av favoriterna är 3 st olika Rollieflex, Leica 3g, Agfa Clack, Linhof, Nikon F3, Mamiya 6 och Leica M3.