I oktober lägger sig lugnet över det öländska landskapet, bara fågelskådare och fastboende är kvar på den södra delen av ön. För oss är oktober en riktigt favoritmånad på Öland. Stämningen i landskapet är fantastiskt och bilderna bara väntar på att tas. Södra Öland är ett lugnare landskap än på norra delen. Ett landskap som präglas av allvaret, stränderna och vinden. De uppenbara motiven saknas kanske ibland men i gengäld tränger vi in på djupet i landskapet.

För oss står Öland för inspiration. Vi gillar lugnet och hur det inte finns tydliga platser att stå på för att ta de bästa bilderna. Du behöver helt enkelt hitta ditt sätt att fotografera. Och det är det kursen kommer att handla om. Du ska hitta ditt Öland och ditt sätt att förhålla dig till landskapet. 

Du kommer att jobba med att hitta huvudmotiv i dina bilder. Du kommer lära dig hur du komponerar och bygger en bild i ett lugnare landskap. Vi kommer att ha föreläsningar om hur du ska hitta din väg i den fotografiska världen och hur du startar ett fotoprojekt. 

Allt med fokus på att du ska få så bra bilder som det går med dig hem. Och gärna bilder du själv kanske inte trodde att du skulle komma hem med. Men vi hoppas också att kursen ska så framtida frön om fotoprojekt och fotografisk utveckling. 

Vi kommer också att ha bildkritik på dina och de andra deltagarnas bilder. Något som alltid är väldigt lärorik och inspirerande. Det är fascinerande hur olika bilder vi kan ta trots att vi går omkring på samma ställen.

Under hela helgen finns vi med för att hjälpa, stötta och utmana dig.

Så välkommen till en inspirerande långhelg på södra Öland!

Läs mer: Inspireras av ett landskap - Södra Öland